top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHille Meetsma

Voedselbank

Een paar keer in de week krijgen de mensen op het kamp wat extra groente en fruit. Van hun maandelijkse toelage plus de pakketten die ze van the Danish Refugee council, die het kamp hier beheers met Grieks personeel, krijgen. Dit werk is uitbesteed aan Drapet i havet, Drop in the Ocean, waarvoor ik hier nu zit.


Met man en macht moeten de pakketten worden klaargemaakt, soms kost het wat meer tijd omdat de bananen allemaal uit elkaar gehaald moeten worden voor de eenpersoonshuishoudingen.


De tijd die ik voor de voedselbank in Winsum bezig ben geweest komt even terug.


Intussen slepen de dagen zich voort voor de mensen hier. Waren ze al lusteloos, het vasten voor de Ramadan doet daar nog even een schepje bovenop.


Het mooie is dat een deel van de groenten wordt ingekocht bij vluchtelingen die gesettled zijn in de regio en ern status hebben, mooi toch?


130kg bananen, 1100 kroppen andijvie en nog veel meer... Winterstampot met fruit toe šŸ˜‰


...en dan nog... week in, week uit, jaar in en jaar uit... Sommigen zijn al ruim vier jaar in de procedures verstrikt hier. In Nederland is het helaas niet veel anders vaak. Ontmoedigend...en wellicht is dat de bedoeling wel.




15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het vervolg

De bedoeling was dag ik op Hemelvaartsdag terug zou komen, vandaag dus. Ware het niet dat het Alfacollege (Hoogeveen/Groningen) mij belde om te praten over het project van Samos Volunteers, een te mak

bottom of page