top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHille Meetsma

Kind als vluchteling

Het leven gaat ook hier door, kinderen worden geboren En veel komen met hun ouders of oudere mee als ze het water oversteken.


Sindskort gaan ze naar school als ze ingeënt zijn, hebben wat afleiding en ze spelen. Samos Volunteers biedt voor deze, vaak kleinere, kinderen op het kamp dicht bij de tenten en barakken tweemaal per dag activiteiten aan.


Eerst een voorleesuurtje en een paar uren later interactief zingen en knutselen, het hele lichaam wordt gebruikt en allemaal krijgen ze een rol. Omdat de kinderen het Engels niet beheersen wordt dat door zingen en uitbeelden en herhaling beetje bij beetje bijgebracht, gestructureerd. Erna knutselen, niet te moeilijk omdat de faciliteiten er niet voorhanden zijn. Bijvoorbeeld een papieren kroon van de nodige kleuren voorzien of, zoals gisteren, een ijsco inkleuren.


Ik mocht erbij zijn gisteren, ongeveer 30 kinderen deden eerst mee met het zingen en bij het knutselen kwamen ook de stoerdere kinderen een kijkje nemen. Balorigheid is van alle culturen en dat loopt soms uit de hand, maar de kinderen vinden deze break van de dag heerlijk. Zelf heb ik een klein groepje kinderen begeleid met het knutselen. Een grote hoepel op de grond waarbinnen het materiaal komt te liggen en daarom heen de kinderen. Tja, ze winden je om hun vinger, zijn ondeugend, ik versta ze niet maar ze hebben plezier. Een deel van de oudere jongens zijn branieschoppers, een hand op de schouder en en elkaar even aankijken helpt vaan wel. Meedoen is als het kind in jezelf weer ontdekken.


Vandaag regent het, de voorspellingen zijn 35mm en morgen zelfs 50mm. Geen kids-activiteiten maar wel een flinke modderpoel op het kamp.










36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Het vervolg

De bedoeling was dag ik op Hemelvaartsdag terug zou komen, vandaag dus. Ware het niet dat het Alfacollege (Hoogeveen/Groningen) mij belde om te praten over het project van Samos Volunteers, een te mak

bottom of page